A minőségi faház építő elemei

 

hirsi ulkopuolinen eristys

 

 

Masszív farönkök, keresztező sarkok, rusztikus megjelenés. Ha a minőségi faház építő elemeire gondolunk, ezek alapvető részei a megjelenésnek.

Az Artichouse faházainak rendszerét az 1980-as évek óta fejlesztjük, tökéletesítjük, így folyamatosan a legkorszerűbb műszaki megoldásokat nyújtjuk ügyfeleinknek.

A lappföldi fa lassan növekszik, és az építkezéshez előnyös, sűrű szerkezete van. A sarki fenyő vagy luc felhasználása minőségi faház építő elemeként telitalálat, hiszen garantálja a tartósságot. A falak energiatakarékos, környezetbarát és tartós kivitelezésben készülnek, az Artichouse megoldásai könnyen és gyorsan felépíthetőek. A faanyag kiváló minőségének köszönhetően a ház légtere egész évben egészséges és állandó marad.

Itt látható egy tipikus, külsőleg szigetelt ház építése. A rönkfalak külső oldaláról történő szigetelése és burkolása a megoldás az erős és nagyon súlyos esőzésekre.

 

 

Artichouse falak

Thermowall outside

 

 

Külső hőfal

A favázon kívüli extra szigetelés megkönnyíti a legmagasabb U-érték követelmények teljesítését, mivel a szigetelési réteg könnyen kiszélesíthető. A belső rönkfal optimálisan tartja a belső levegő minőségét és a páratartalom szintjét. Ezzel a falszerkezettel szép fa atmoszférát fog élvezni a ház belső részében.

 

Thermowall inside

 

 

 

Artichouse rönksarkok

A sarokcsatlakozások létfontosságúak egy minőségi faház építésekor. Emiatt nagy a választék ezek között, ám a piacon lévő modellek egy része nem felel meg a minőségi elvárásoknak. Az Artichouse sarokmegoldásait, azok víz- és légzárását a finn műszaki kutatóközpont segítségével teszteltük, ennek köszönhetően garantáljuk azok teljesítményét, szerkezeti biztonságát.

 • CityCorner RICHTIGmuokattu
  City sarok
 • ClassicCorner RICHTIGmuokattu
  Classic sarok
 • HighTechCorner RICHTIGmuokattu
  High-Tech sarok
 • Short Corner RICHTIG copy muokattu
  Short sarok

 

Gerenda profilok

 

Insulation strips in logs

Az Artichouse gerenda profiljai a hosszú termékfejlesztés eredményei. Büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a rönkprofilokat bemutathatjuk a legújabb, gyárilag telepített szigetelőcsíkokkal.

Ez a kicsi, de döntő fontosságú fejlesztés az Ön javára történik. A kettős tömítés teszi a falat méginkább légmentessé. A gyárilag felszerelt szigetelőszalagok azt is biztosítják, hogy a rönkfalak építésekor ne legyenek hibák.

 

 

 

Laminált Artic Gerendák
Lamellihirret 95 8

 

Ezek a gerenda profilok a mi szabványos gerendáink. A 95 mm és 135 mm vastagságú gerendák a szigetelés nélküli falak esetében alkalmazhatók, az Artichouse hőfallal pedig nagyon jó választás nagyobb épületekhez is. Modelljeink egy részét a 95x170-es rönkökkel is fel lehet építeni, de a standard rönk méretünk a 135x170-es, amely szerkezetileg alkalmas a legtöbb tervünkhöz. 

Magasított Laminált Artic Gerendák

 Laminated logs 135-275 high rise

A magasított rönkprofilok a legújabb kiegészítésünk - ezek a profilok esztétikailag kellemesebbek és alkalmazhatók hosszú házak és nyitott területek létrehozására is. Ha esetleg a 135x170-es gerendával való építést tervezi, akkor érdemes lenne megfontolnia a 135x275-es profilra való váltást, mivel a ház megjelenése drasztikusan javulni fog.