Az Artic Frame rendszer előnyei

Az Artic Frame rendszer dióhéjban egy olyan, CNC-megmunkálással ellátott oszlop- és gerendakeretet jelent, amely méretre szabott elemekből és az ügyfél által meghatározott felületkezelő anyagokból áll.

Ez nyújt minőségi megoldást a tökéletesen szigetelt házak megvalósításához. Az épületrendszer lehetőséget ad arra, hogy a tradicionális modelleknél nagyobb, nyitott terű dizájnokat álmodjunk és valósítsunk meg ügyfeleink igényei szerint. A favázas építés előnyei között található, hogy a belső felületek vakolhatóak, de falemezekkel is dekorálhatóak – teljes választási szabadságot élvezhet az anyagok felett minden ügyfelünk. Ugyanez a szabály vonatkozik a külső felületekre: a leggyakoribb külső borítás a faburkolat, de igény szerint renderelt panelek és más anyagok is használhatóak.

Szabványos falburkolataink lehetnek belül gipszkarton- vagy fapanelek, míg kívül faburkolatok. Minden lehetőség megvalósítható – kérjen tőlünk részletes árajánlatot a saját igényeihez igazítva.

Környezetbarát és gyorsan kivitelezhető

Artic Frame showcase

A laminált oszlopok és gerendák tartják a ház súlyát, az előre méretre vágott gerendák és fali csapok pedig kiegészítik a szerkezetet. A tökéletes minőség érdekében az ablakok és ajtók a keretbe vannak beszerelve, szigetelőcsíkokkal vannak lezárva, így biztosítják a megfelelő légzárást.

Sztenderd konstrukciók

Itt töltheti le a sztenderd konstrukciónk részletes listáját.

A sztenderd Artic Frame konstrukciónk hozzávetőleges hőátbocsátási tényezői, azaz U-értékei:

  • Fal = 0,17 W / m²K

  • Függesztett padló = 0,13 W / m²K
  • Tető = 0,13 W / m²K

A szerkezetek és az U-értékek igény szerint ennél is alacsonyabb szintre csökkenthetőek, amennyiben alacsonyabb energiaszintű házat képzelt el magának. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha további információra van szüksége az Artic Frame rendszerről és arról, milyen összköltséggel járna az Ön által megálmodott ház felépítése.

Egy Artic Frame ház építése

Itt megtalálhatja legnépszerűbb modellünk, az Artic Frame 263 különböző dizájnmegoldásait. További információkért és a favázas építés előnyeinek részleteiért lépjen velünk kapcsolatba.

Artic Frame 263 standard

A standard terv egy kicsi, félig-zárt teraszt és erkélyt is magában foglal.

Artic Frame 263 modified

Itt a fenti kicsi erkélyt és teraszt megszüntettük, egybe nyitottuk a belső terekkel. Ügyfeleink több négyzetméternyi extra teret kaptak egy kis módosítással.

 

Egy Artichouse kit építése

43 Artichouse Wooden Home

Az alapozó oszlopokat Artichouse rajzok alapján öntötték, melyek megmutatják az oszlopok pontos helyét. Mivel a gyártás számítógépes, minden mérés pontos és a tűréshatárok minimálisak.

45 Artichouse Wooden Home

Az építőkészletet szállítják a helyszínre, jó 65 köbméternyi árut az első pótkocsiban. 

46 Artichouse Wooden Home3

Az építőkészlet nagy része a helyszínen van, ideje elkezdeni a post & beam keret építését.

 49 Artichouse Wooden Home

A laminált post & beam keret nagyon gyorsan telepíthető. Az oszlopokat és a gerendákat a gyárban előregyártották és megmunkálták, hogy az építkezésen minden jól menjen.

51 Artichouse Wooden Home

Néhány órás kemény munka után a szegély gerenda a helyén van!

54 Artichouse Wooden Home

A padló-gerendák gyorsan felszerelhetők fém kötőelemekkel, gerendaakasztókkal.

56 Artichouse Wooden Home

Az építők megkezdték a csapszerkezet felszerelését az oszlopok és a gerendák között.

62 Artichouse Wooden Home

Rendkívül napsütéses nap az Egyesült Királyságban. A csomagok rendezetteb és a talajtól felfüggesztve tartása megkönnyíti az építési terület életét. Ez azt is biztosítja, hogy a faanyagok jó állapotban maradjanak, mivel a nedvesség nem emelkedhet a talajtól a csomagokig.

66 Artichouse Wooden Home

A szelemen gerenda a helyén van, és a falcsapokat + tetőszarufákat felszerelik. A csapok, gerendák és szarufák nélkülözhetetlenek a szerkezetek merevségéhez.

69 Artichouse Wooden Home

Az első emelet kezd kialakulni, el lehet képzelni az összes hálószobát és saját lakosztályt!

76 Artichouse Wooden Home 

Néhány nappal később a tető szerkezetét telepítették. Az összes külső fali csap a helyén van

 79 Artichouse Wooden Home

Telepítésre kerül a tető szélső táblája, valamint a külső falak építése. Az építõlap alapvető fontosságú a szerkezet merevítésekor.

83 Artichouse Wooden Home

Ebben a szakaszban továbbra is láthatja a szerkezeteket - a tartószerkezetek többsége a ház teljes elkészítésekor a külső burkolat és a burkolat alatt rejtőzik.

87 Artichouse Wooden Home2

A páraáteresztő membránt az építőlemezek tetejére szerelik. Ezen szakasz után a ház az ügyfél által kiválasztott felülettel lesz borítva.

 96 Artichouse Wooden Home

A burkolat felszerelése után a ház kezd úgykinézni, mint egy otthon! Az itt használt burkolat egy Észak-Finnországból származó gyalult lucfenyő. Ezt a burkolat az építési helyszínen lett lealapozva és két rétegű áttetsző lakkal kezelve. Ez a kezelés a következő hét évben megvédi a külső felületeket. Ezt követően ismételt kezelésre van szükség.

 98 Artichouse Wooden Home

A lambéria elrejti a tető gerendáit. Az Artic Frame házak látható gerendákkal és tetőprofilokkal is szállíthatók, ha ez az ügyfél választása.

103 Artichouse Wooden Home

Egy napsütéses nap, és a szerkezet nagy része fel van szerelve. A megfelelő állványozás fontos az építők biztonsága érdekében. 

108 Artichouse Wooden Home

A tetővilágító az egyik legköltséghatékonyabb módja annak, hogy az első emeleten több helyet kapjunk. Az ablak fényt hoz a nagy fürdőszobába is.

 

Folytatjuk...